View Single Post
Eski 30-12-2013, 22:32   #22
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Hacettepe Üniversitesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümünden mezun Ferin Batman diyor ki:

...İçtiğin su da alkali olduğu takdirde çöp de daha kolay atılır. Limonun enginarı karartmadığı gibi, o kararmama bizde de oluyor. O yüzden limon gibi sebzeleri tükettiğimizde içimiz kararmaz, asitlenmeyiz. İnsanlar "Limonda asit tadı var, niye alkali olsun ki" diyor. Öyle bir şey değil, bu biraz daha teknik bir şey. Limon elmayı karartmadığı gibi seni de temizliyor, aynı şekilde elma sirkesi de öyle...

Yağ yiyerek kilo verilir!-HABERTÜRK

Bu konuda çok kaynak okudum..Edindiğim kanaate göre, günlük besinlerimizde %20 asidik, % 80 alkali besinler olmasına dikkat etmeliyiz..
Limonun içinde kalsiyum ve magnezyum yüksek oranda olduğu için, ayrıca iyi bir antioksidan olduğu için sindirim sonunda alkali atıklar bırakıyor ve vücudumuzu çöplerden temizliyor..

Vücudumuzda asit baz dengesini sağlayan böbreklerimizdir..Biz anormal asidik beslensek bile vücudumuzun muhteşem döngüsü PH'ımızı yine de normal seviyede tutuyor ama bunun faturası ağır oluyor ve vücudumuzun daha kolaylıkla alkali olmasını sağlayan sodyum, potasyum, magnezyum gibi mineralleri doğal besinler yoluyla yeterli almadığımız için bunlar kemiklerimizdeki depolardan alınıyor..
Kemik erimesi gibi olguların sebebi bunlar..Asidik bünyede iltihaplar, sivilceler, mantarlar sık sık oluşur.Göbek yağlanmasının nedeni de asidik beslenmedir..Asidik besleniyorsak, vücudumuz böbrekler yoluyla atamadığı asitleri, aldığımız besinleri yağa çevirerek bu göbek, karın yağlarının içinde depolar..

Ben mesela çayımı, yeşil çayımı asla şekerli içmem, limon parçası keserek ve damlatarak içmeyi damak tadı haline getirdim..Ayrıca, hergün hiç olmazsa bir bardak doğal elma sirkesi damlatılmış su içerim, özellikle yatmadan önce..
Minik şeyler belki ama, sonsuz yararları olduğuna inanıyorum..
Tabi, ölçüyü de kaçırmamak gerek alkali beslenmede..Herşeyi orantılı yapmağa dikkat etmeliyiz..
Beslenirken, doğaya, doğala mutlaka dikkat etmeliyiz ama doğal olan birçok gıdanın da vücudumuzu asidik yapacağını unutmamak gerekir.
Beslenme hatalarımız nedeniyle yaratacağımız asidoz başta kanser olmak üzere birçok hastalığın ana nedenlerinden biridir.
Son olarak şunu da önemle belirteyim; istediğiniz kadar alkali beslenin, ne yaparsanız yapın, eğer mutsuzsanız, sürekli endişe ve stres içindeyseniz, bu gayretleriniz biraz boşa gidiyor gibi..Çünkü, huzurlu hayat sağlıklı yaşamın ana anahtarıdır..

Alkali beslenmenin önemini daha iyi anlamak için 30 sayfalık döküman:

http://www.altinicizdiklerim.com/oze...lkaliDiyet.pdf


Düzenleyen pria : 02-01-2014 saat 18:24
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön