View Single Post
Eski 30-12-2013, 10:09   #104
Seabert74
Ağaç Dostu

Seabert74's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2013
graptopetalum

Merhaba,
Sukulent hevesine düşünce ilk aradıgım yerler yapı marketler oldu; bulamadım. Geçtiğimiz yaz bir arkadaşıma gidince, balkonundaki graptopetalumları görmemle şaşkınlıgım bir oldu. Hemen bir gonca verdi bana. Eve gelene kadar alt yapraklarından dökülenler olmuştu. Burayı daha evvel okudugum için o yaprakları da anneyle birlikte saksımın üzerine yerleştirmiştim.
Aradan 4-5 ay kadar geçti, ne anne ne de yavrularda hiçbir değişiklik olmadı. Bu arada soguk-kar hep dışarıda kaldılar. Bazı yapraklar yokoldu ama diğerleri canlı gibi. Dün bulundukları saksıdan onları aldım, zira kocaman (sanırım 20 litrelik) bir saksı üzerinde bir anne ve 5-6 yaprak çok komik duruyordu. Uygun saksı ve toprak harcı hazırladım ve yaprakları çıkardım ; köklenmişler
Üstelik minicik yavruları bile var, beyaz beyaz .. Topragın altında kaldıkları için görememişim ama sanırım biraz da derine ekmem sonucu böyle olmuş.
Biraz geçirgen bir toprak hazırladım, daha küçük uzun bir saksıya hepsini yeniden ektim. Ekerken yaprakların topragın biraz daha yüzeye yakın olmasına dikkat ettim ama şimdi merake ttiğim şu; acaba bu şaşırtma minik graptopetalumlarımı strese sokar mı??
Bu aşamada bana vereceğiniz öneri varsa sevinirim.
Teşekkürler

Seabert74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön