View Single Post
Eski 29-12-2013, 22:08   #101
bayjustin
Ağaç Dostu

bayjustin's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vetman996 Mesajı Göster
Sayın Bayjustin merhaba.

Yukarıdaki resme göre kökleriniz oldukça sağlıklı. En beyaz kökler yeni çıkan kökler, kahverengi kökler de en eski kökler. Bu köklerde de yumuşama olmadığına göre bir problem yoktur. Benim dediğim kükürt noksanlığı ve bazı durumlardaki beyazlık ve sağlıksız kök gelişimidir ki sizde böyle bir durum söz konusu değildir.

Her şey gönlünüzce olsun. Selamlar...

Sayın vetman

Kök fotolarının ilkini dikkatlice analiz ettiginiz gibi ikinci kök resimlerinide analiz etseydiniz kök durumumuz hakkında daha saglıklı bir yorum alabilirdik sizden özetlemek gerekirse bu kökler bize bir cok mesaj veriyor aslında bitkinin dili yok ama bitki kökler yaprak mevye oluşumları ile anlayana konuşuyor aslında konumuz kök oldugu için ben ne demek istedigini bilgimin yettigi kadarıyla anlatayım kökler diyorki bana verilen besin eyrigi tam benim istedigim gibi tüm sacaklarımın bu tadı tatması lazım diyor ve uzuyor verilen besin otomatik bir rejimle verildigi içinde içim rahat yemede yanında yat ama bişey var beni etkiliyen hava baya soguk üşüdüm ama o kadar kuvvetli beslendimki bu soguda atlatırım diyor degerli arkadaşlar osmanlı çileği fidesi tarihinde ömründe mayıs haziran aylarından hariç çiçek açmamıştır şuanda çiçeklenme dönemindeyiz arkadaşlar ben bir sera yaptım ama yaptıgım serada iklimlendirmenin i si malesef yok sadece çilekler ıslanmasın diye örtmüşüm yeni fark ediyorum ama kullandıgım besin eyrigindeki kalite sistemli sulama rejimim ec ve ph sürekliligi bitkiye yaşamak için büyümek için yürü pehlivan diyor doganın kanunu güclü olan ayakta kalıyor ölen köklerin yerine yenileri cıkıyor çiçekler bu sogukta acmaya devam ediyor osmanlı çileği tarihini degiştirmeye az kaldı Cenabı Rabbim Yardımcımız Olsun

bayjustin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön