View Single Post
Eski 28-12-2013, 20:12   #10
limon_sever
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Giriş Tarihi: 08-12-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ms200 Mesajı Göster
Bandırmadan hangi fidancılıktan aldınız da merak ettim. Ben de Bandırma dan chandler getirttim. Ama fidanlardan hiç memnun kalmadım. Boyu 1 m civarında sarı etiketli falan dediler ama ot gibi fidan yollamışlar. Küçücüklerdi.Fidanlar 1 yıllık bile yok. Hepsi aşılı görünüyordu. Umarım tutarlar ve cinsine doğru çıkar. Fidanda üçkağıtçılık diz boyu. Hatta bir yerde okudum fidancılar aşılı ceviz yolluyorlarmış. Fidanı iple aşağıdan sıkıyorlarmış ki aşılı görünsün. Önceden Ekiz fidandan almıştık baya bir fidan. 200 civarı ceviz fidanında hiç kuruyan olmadı. Hepsi verimli. Hatta ekizden bu ay 15 tane de kaman-1 getirttim. Boyu şöyle olsun fidan iyi olsun demeye gerek yok. Hiç bir şey söylemedim. Gelen fidanlar çok iyiydi. İriliği boyu tam ideal. Şimdi chandlerleri niye Ekizden almadım diye üzülüyorum. Gerçekten Ekiz, fidanda güvenilir bir marka olmuş.
Nesil fidancılıktan aldım. Fidanlar güzel ama paketlemesi hoşuma gitmedi. 2 fidan kargoda gelirken kırılmış. Baharda gözler uyanmazsa tekrar göndercekler. Fidanları alırken acele mi ettim diye düşünüyorum. Bunda da var bir hayır. Yarın fidancıya fidanları götürmeye karar verdim. Parayı geri alıp güvenilir bir fidancıdan fidan almak olacak. Cevizde nedendir bilmiyorum bir şansızlıktır gidiyoruz.

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön