Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever
Sayın goksal,
İnternetten aldığım fidan Bandırma'dan. Yani sizin memleket. İyi ki uyarıda bulundunuz. Akşam akşam kontrol etmemiştim. Yarın dikim yapacaktım. Söylediğiniz iyi oldu. Telefon açtım. Karışmış olabileceğini söylediler. Bu arada kestaneninde aşısız olduğunu fark ettim. Söyledim aşısızsa yabanidir diye. Kestanenin aşısız olduğunu ve yenen kestane olduğunu söylediler. Kafama takıldı şimdi. Yahu millete güveniyoruz ama millet bir tilki.
İnternetten aldığım chandler aşılı. Aşısını kontrol ettim. Taa kaç km ilerdeki insanlardan zarar gelmiyorda memleketimdeki insanların yaptıklarına. Bak şimdi canım fena sıkıldı.
|
Bandırmadan hangi fidancılıktan aldınız da merak ettim. Ben de Bandırma dan chandler getirttim. Ama fidanlardan hiç memnun kalmadım. Boyu 1 m civarında sarı etiketli falan dediler ama ot gibi fidan yollamışlar. Küçücüklerdi.Fidanlar 1 yıllık bile yok. Hepsi aşılı görünüyordu. Umarım tutarlar ve cinsine doğru çıkar. Fidanda üçkağıtçılık diz boyu. Hatta bir yerde okudum fidancılar aşılı ceviz yolluyorlarmış. Fidanı iple aşağıdan sıkıyorlarmış ki aşılı görünsün. Önceden Ekiz fidandan almıştık baya bir fidan. 200 civarı ceviz fidanında hiç kuruyan olmadı. Hepsi verimli. Hatta ekizden bu ay 15 tane de kaman-1 getirttim. Boyu şöyle olsun fidan iyi olsun demeye gerek yok. Hiç bir şey söylemedim. Gelen fidanlar çok iyiydi. İriliği boyu tam ideal. Şimdi chandlerleri niye Ekizden almadım diye üzülüyorum. Gerçekten Ekiz, fidanda güvenilir bir marka olmuş.