View Single Post
Eski 27-12-2013, 15:32   #21
Eser İlhan
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Sayın Eser İlhan,

Yanlış beslenen hayvanlarda da ''kronik rumen asidozu'' gibi durumlar oluşabiliyor ve ''...metabolik asidozisin düzeltilmesi için en uygun metot hipertonik sodyum bikarbonat solüsyonu verilmesi'' olduğu yazılmış..

Kronik rumen asidozu - Vikipedi

Aşağıdaki linkte son paragrafta da insanlara uygulanan sodyum bikarbonat tedavisinin komplikasyonları anlatılmış:

tıp fakültesi ders notları: metabolik asidoz

Haklısınız, bir doktor gözetimi olmaksızın kendi kendimize bu tür sodyum bikarbonat kullanımından kaçınmalıyız.
Sözünü ettikleriniz hastalık halleri. Bozulan bir dengeyi düzeltmek adına yapılacaklarla herşey yolunda giderken yapılacaklar arasında büyük farklar vardır.
Yapmamız gereken aslında basit; doğaya bakmak, doğal ve abartısız yaşamak, beslenmek.

NOT: Bu arada söylemek isterim ki, limon suyunun kendisinin asit olup metabolizasyonu esnasında alkali ürünler vermesi iddiasını epeyce araştırdım. Buna dair herhangi bir bilimsel yayın bulamadım.

Bu arada internette arama yaparken "Alkali Diyet" sayfasında Ankara Üniversitesinden Kimya Yük. Müh. Tuncay Erciyes'in konuyla ilgili bir yorumunu buldum. Linki aşağıya ekliyorum. Sn. Erciyes'in satırlarına ulaşabilmek için biraz aşağıya, yorumlar kısmına bakmanız gerekiyor

Limon ve Misket Limonu | Dr. Ayşegül Çoruhlu ile Alkali Yaşam | Diyet – Beslenme – Anti-Aging

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön