Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi -Ya-ReN-
merhaba ben tokatta kimya bölümü son sınıf öğrencisiyim. Herkes biliyordur sanırım okulu bitirebilmek için son sınıfta bi ödev verilir. Benim ödevimde 1 kg sıvı sabun sentezleyebilmek. İnternette araştırırken bu siteyi gördüm ve banada yardımcı olabileceğinizi düşünerek hemn üye oldum. Bana 1 kg sıvı sabun sentzleyebilmek için gerekli olan malzameler eğer içlerinde kimyasallar var ise en uygun fiyata nereden temin edebilirim nasıl yapabilirim hangi aşamalarla yani hangi maddeyi hangi sırayla ne kadar ilave etmem gerekiyor ve tabi biraz göze görünmesi için renk ve koku ilavesi için neleri nasıl kullanabilirim. Eğer sorularımı yanıtlayıp bana yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim. Çünkü inanın şuan çok zor durumdayım. İnşalah banada e kısa sürede yardımcı olabilirsiniz şuandan itibaren iki haftam kaldı. 
|
Konunun adına dikkat etmelisin önce : "Doğal sabun yapımı"...!
Alt konu dizilişi ise şöyle :
"agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin > Doğal sabun yapımı"
Bence buradan yardım alarak ödevini hazırlayamazsın..! Çünkü senin ödevin olan "sıvı sabun" aslında tam olarak "sabun" değildir, hele ki "doğal sabun" hiç değildir. Piyasada sıvı sabun diye satılan ürünler, "deterjanımsı" diyebileceğimiz yapay ürünlerdir. Zaten senin de sentezlemek şeklinde ifade ettiğin gibi sentetik bir üründür yani...
Yerli sitelerden bulamazsan, "liquid soap making" diye aratarak binlerce yabancı kaynak bulabilirsin.
Mesela aşağıdaki linkte verilen videoda anlatılan sıvı sabun doğala yakın bir ürüne benziyor (sulandırılmış arap sabunu). Buradan yararlanabilirsin.
How to Make Liquid Soap Video
başarılar dilerim, kolay gelsin.