Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız
Çok sevdiğiniz bir bitkinize bişey olduğunda onu kurtarmak için her yolu deniyor ve araştırıyorsunuz. Karanfillerim ve şeker begonyalarım külleme olduğunda ne yapacağımı bilemedim çok güzel açan karanfillerim ve yıl boyunca çiçeklerini benden esirgemeyen begonyalarım gözümün önünde yitip giderken öyle seyredemezdim. Karanfil başlığına yazdım cevap veren olmadı sonra araştırmaya başladım ve evde hazırlanan ilaçları buldum ağaçlar nette çünkü kimyasallara bulaşamazdım küçük bir kızım var. Sirkeli karbonatlı arap sabunlu karışımla yıkadım karanfillerimi ve şeker begonyalarımı, begonyaları bir karanfilleri iki defa yıkadım ve sonuç begonyalar ve karanfiller küllemeden kurtuldu. Kaktüsüm külleme olmuşsa aynı işlem ona da yarar diye düşündüm ama sirke ve karbonat koymaya cesaret edemedim arap sabunu ve ılık su ıle hafif hafif ovalayarak yıkadım ve sonuç şimdilik bu. Kaktüsümde herhangi bir çürüme olmadığı için bekletme gereği duymadım iyice kuruduktan sonra bol kumlu ve nemli toprağa ektim gelişmelere göre değerlendirme yapacağım.
Bu sabah kaktüsüm gayet güzel görünüyor.
Sevgili Emelkmy'nin dediği gibi aslında ağaçlar.netteki bütün başlıkları baştan sona kadar üşenmeden okumak lazım özellikle hastalık ve zararlılardan korunma başlıklarını...
İşte o zaman bitkimize bir şey olduğunda panik yapmadan çözümü nerde bulacağımızı bilir direk oraya bakarız. Bitkilerinizin hep sağlıklı kalması dileği ile...
|
Bu arapsabunu olayını ben de denedim. Bana yeni gelen echeveriamdaki oluşan unlu bitle ancak bu şekilde başa çıkabildim. Arapsabunu+elma sirkesi karışımı ile bitkimi resmen yıkadım. Çok zor temizlendi.. Zaten yeni dikilmişti, bir de bu unlu bitle mücadele etmek zorunda kaldı. Ardından benim temizlik şokum

Şimdi üzerinde yaraları var ama ölmedi

Arap sabunu zarar vermediği için ev yapımı ilaçlarda sık sık kullanılıyor. Umarım sizinkilerde de işe yarar. Sevgiler