merhaba,
Saksılarda yetişen narenciyeler için en uygun saksı harcını oluşturmaya çalışıyorum.Ticari olarak süs narenciyesi yetiştirmek istiyorum, başka başlıklarda da konuşmuştuk.Burada yazılanları okudum, yabancı sitelere bakıyorum yine de kafamda tam netleşmiyor konu.
Hazırda narenciye ürettiğimiz bir fidanlığımız var zaten ama orada işler biraz eski usül işliyor.Daha düzgün harçla, daha düzgün bir yetiştirme olsun istiyorum.
Yabacı sitelerde, özellikle narenciye konusunda uzmanlaşmış insanların önerdiği, yaygın olarak da kullanılan, hemen hepsinin onayladığı bir karışım var;
3 pay ağaç kabuğu, kozalaklı ağaçlardan olacak, 1 pay kaliteli torf, 1 pay da inşaat kumu.
Yurtdışında ağaç kabuğu ticari bir ürün olarak ağaçseverlere sunuluyor.İlk sorum, burada öyle bir ürün var mı, ağaç kabuğu diye satılan, ambalajlı ürün almak mümkün mü?
Şu mesajda ağaç kabukları ile ilgili bilgi var ama benim aklım hala 5 payın 3 payını ağaç kabuğu koymayı almıyor bir türlü, bunu izah edebilir misiniz? Bir kaç aklı evvelin zorlaması da değil, hemen hepsi bu karışımı kullanıyorlar
Torf konusu tamam gibi, buradaki linklerden bulduğum Gartengold firmasına ulaştım.Firmadan Fatih Bey, sağolsun çok ilgilendi ve Substrate 2 ürününün uygun olduğunu söyledi.Ürünün detaylı bilgisi
şu sayfada.
Bir de Mine Hanım'ın
şu başlıkta önerdiği karışımlar var.
Alıntı:
Bunu dış mekan bitkileri için saksılarımda genel olarak kullanılmak üzere şöyle hazırlıyorum,
% 50 tınlı bahçe toprağı,
% 30 Biofarm humus
%20 Perlit veya pomza.
Karışımın her m3 üne 0.5 kg 15-15-15 kompoze gübre.
|
Tamamen iki farklı karışım.Mesela buradaki hangi ürün, diğerinde hangisinin karşılığına geliyor, tam anlayamıyorum.Biofarm Humus mesela, bu Substrate torfun karşılığı mı? Tınlı bahçe toprağı, ağaç kabuklarının karşılığı mı?
Bu konuyu biraz açsak, detaylı konuşsak çok sevinirim
Selamlar