Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi saydemir
Bulabiliyorsanız yeni bir etobur torfuyla saksı değişimi yapın. Eski torf musluk suyu ile sulandığı için orda kalması uygun olmaz. Durumu kötü olmadığından çiçekçide pek uzun süre kalmadığı anlaşılıyor. Oraya gelen seradan da dormancye alınmadığını düşünüyorum. Saksı değişimi zamanı şubat- mart zamanıdır. İsterseniz diğer bakımlarını yapıp o zamanda değiştirebilirsiniz. Suyu saf su kullanmalısınız. Altlığındaki su bittiğinde tekrar 2-3 cm su koyarak sulamanız gerekiyor. Saksı üstünden sulamak uygun değil. Kapalı ve ısıtmasız balkonunuz dormancy için daha uygun olur. Baharla birlikte çiçeklerini bile görebilirsiniz.
İyi yetiştirmeler.
|
Sayın Saydemir, cevabınız icin tesekkur ederim. Cicekciye tekrar gittim ve daha fazla bilgi aldım. Cicekcinin dedigine gore bitkiyi 2.5 ay once almis ve geldiginde kucuk plastik saksılardaymıslar. Kendisi, 2 bitkiyi resimdeki toprak saksıya geldiklerinde almıs ve icine karışım toprak koymus.
Saksının yeni degistigini dusunursek, tekrar saksı degisimi yapmak gereklimi sizce? ve once torfu degistirin, sonra saksıyı Subat-Mart gibi degistirin demissiniz.
Şimdi aynı saksıda torfu degistiriyimmi? yoksa Mart'ı mı bekliyim?
Yanlıs bisey yapıp bitkiyi şoka sokmak istemiyorum.
Ben altına kap koyup, icine 2-3 cm saf su koymaya basladım.