View Single Post
Eski 21-12-2013, 22:01   #699
Erdem
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-02-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Altaycevizi Mesajı Göster
Hala aynı zihniyet, anlatsan anlamaz, göstersen görmez, kendi dünyasında her şeyi bilgini sanan vb.....
Altay ceviz senin yazdıklarından ne kadar bilgili olduğun anlaşılıyor.

Alıntı:
Ordan burdan kopyala yapıştır..
Bu oradan buradan kopyalama değil. Direkt olarak Tarım Bakanlığının Altay cevizinin tescili yapılıp yapılmadığına dair verdiği resmi cevaptan alıntıdır.

Alıntı:
Bak arkadşım resmi gazetede ne yazıyor, önce bil sonra yorum yap...
Tarım ve Köyişleri Bakanlığından:
Ben 15 yıldır bu bahsettiğin yerde çalışıyorum. Ama sen demekki 15 günde öğrenmişsin.

Alıntı:
[...]

önemli ayrıntılar...

1- ğ) Fidan: Anaç, çöğür, yoz veya çelik üzerine aşılama veya doğrudan eşeysiz vejetatif yollarla çelik, daldırma, doku kültürü yöntemleri ile üretilen aşılı veya aşısız meyve fidanlarını,

kapsar. Yani sadece aşılı ve sertifikalı fidanları değil. Anaç, çögür **** aşısız meyve fidanının satışı önünde hiçbir yasal engel yoktur.
Hoppala.

Burada fidan derken aşılı veya aşısız meyve fidanlarını kapsadığını belirtmiş.

Alıntı:
a) Meyve fidanı ve üretim materyalinde sertifikasyon sistemine ait şema, Ek 1’de yer almaktadır. Standart fidan/üretim materyali üretiminde bu şemayı takip etmek zorunlu değildir.
İşte burada Altaycevizi'nin bilmediği nokta iki tür fidan sertifikası vardır. Standart fidanlara sarı etiket, damızlık bahçesi olan fidan üreticilerin ürettiği fidanlara mavi etiket verilir.

Bu arada bahsettiğin Sn. Milletvekili'ne konuyu izah ettim.

Erdem Çevrimdışı   Başa Dön