Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi formullaone
Sayın ermana,tekrar hayırlı olsun,bahçeniz şimdiden güzel görünüyor. Zamanla fidanlar büyüdükçe ve zemin yapısı da düzlendikçe,gözünüze çok daha güzel görünecektir. Biz ilk diktiğimizde hatırlıyorum da,her yer çukurlarla ve toprak yükseltileriyle doluydu.  Sanki dev bir köstebek bahçeyi delik deşik etmiş izlenimi vardı.  )
Bu arada,fidanları hafif yüksek dikerek çok iyi yapmışsınız. Dikim şeklinizi çok beğendim.
|
kepçe ancak bu kadar düzleyebildi. şimdi küreklerle tepe toprağı fidanların yanına doğru atıyorum. çukurları düz olarak tamamen kapattırdım ve dikimden 2 gün önce bir kovayı ters çukurun ortasına koydum ve etrafına kürekle toprak yığdım kovayı kaldırınca fidanın dikileceği yer ortaya çıktı böylece dikim esnasında da kolaylık sağladı fidanı o tepelerin ortasına sokup üst toprak ile kapattım ve bir sürü karınca yuvası şeklinde fidanlar kaldı. şimdi müsait oldukça etrafına daha toprak çekiyorum. mecbur kalmadıkça işçi tutmuyorum her şeyi kendim yapmaya çalışıyorum. sadece dikim günü nogall ın etkisi geçmemesi için 1 günde dikimin bitmesi zorunluluğundan yanıma bir işçi aldım ben fidanı koydum hafif kapattım o tamamen doldurup çiğnemesini yaptı.
tek sıkıntım kepçeciyi zor bulduğum için birde pazar gününe ayarlayamadım ve çukurlar kazılırken başında değildim hep hizaları bozmuş malesef simetrik bir görünüş olmamış. bende mecburen simetri yarine çukurların ortasına denk getirdim fidanları o yüzden düz bir sırada gitmiyor fidanlar bazı yerlerde 50-60 cm kayıklar.