View Single Post
Eski 21-12-2013, 04:40   #11
s.serdar
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi beyzaçiçek27 Mesajı Göster
Mümkünse sizden bir konuda bilgi talep edecektim. Çalışmalarınız bana ilham verdi ve bende 8, 10 arkadaşla sizin uyguladığınız kooperatif sistemini uygulamak istiyorum. Malum tek başına yapılacak bir bağ evi özellikle Antep de ciddi maddi imkan gerektiriyor ve site şeklinde olması da güvenlik açısından daha mantıklı. Kooperatif hakkında bilgi talep edecektim, avantajları dezavantajları, tapu ve
belediye açısından özellikleri. Yardımcı olursanız sevinirim.
Sayın beyazçiçek27

Foruma son günlerde pek gelmediğimden, gecikmem için öncelikle özür dilerim.

Açık arazide bağ evi gibi bir yapılanmaya bireysel olarak girişilmesini can ve mal güvenliği açısından pek doğru bulmuyorum. Böyle bir işe girişen yakın bir arkadaşımın yaşadıklarını saysam sayfalar tutar. Ruhsatlı silahım var güvenliğimi kendim sağlayabilirim demek yeterli olmuyor. Sizin orada bulunmadığınız her zaman ve ortam hırsızlığa maalesef kapı açıyor. Ayrıca alt yapı maliyetlerinin bireysel olarak karşılanması da çok ciddi bir ekonomik güç gerektiriyor. Dolayısı ile böyle bir organizasyonu bireysel değil kurumsal yapmanız daha uygun olacaktır diye düşünüyorum.

Bu konudaki bazı düşüncelerimi Bu Sayfada 29 numaralı mesajımda paylaşmıştım. Bir göz atabilirseniz, aklınızdaki bazı soruların cevabını bulabilirsiniz gibime geliyor.

Eğer yine de sorularınız olur ve ayrıntısı ile alırsam daha net cevaplama imkanı da bulabilirim.

8-10 kişilik bir oluşumu kooperatif çatısı altında yürütmek biraz zor olacaktır. 3 asil 3 yedek yönetim kurulu ile 2 asil 2 yedek denetim için en az 10 üye şart. Böyle bir oluşumun ihtiyaç duyacağı bir hizmetli çalışanın maliyeti size aylık 2000.-TL, muhasebe, muhtasar, KDV de yaklaşık 1000.- olarak aylık 3000.- masraf getirecektir. Dolayısı ile Kooperatif ortak sayısını 40'ın üstünde tutulmasında yarar olacağını söyleyebilirim.

Saygılarımla.

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön