Konu: Kefir
View Single Post
Eski 20-12-2013, 12:30   #628
dostca
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
Merhaba arkadaşlar,
copur09 arkadaşım, mayaya göre sütünüz az gibi geldi,bence; yaklaşık 1 litre sütü ılıtın ama yoğurt mayalarken ısıttığınız sütten daha soğuk olsun yaklaşık 30-32 derece mayayı karıştırdıktan sonra soğumaması için bezle sarın ağzı hava alacak şekilde acık olsun tamamen açmaya gerek yok günde 2 defa tahta veya plastik kaşıkla karıştırın, 1 günde hazır olur daha ekşi istiyorsanız süreyi 1,5-2 güne çıkarabilirsiniz.

dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön