Konu: Kefir
View Single Post
Eski 19-12-2013, 20:39   #626
esgül73
Ağaç Dostu
 
esgül73's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-03-2013
Şehir: Manisa
Mesajlar: 358
Bende 4-5 yıldır kefirimi kendim mayalıyorum.İlk yıllar her gün açıkta süt alıp yoğurt mayalar gibi mayalıyordum.Son yıllarda yine açıktaki süte (nadiren kutu sütle)mayalıyorum.Her gün mayalamaya üşendiğim için 4-5 günde dolaptan soğuk süte mayalayıp bozulmasın diye buzdolabına koyuyorum.Bu arada karnıbahar gibi büyüdü hatta isteyen arkadaşlarıma verdim.Yalnız dün 'paylaşıyorum'bölümünde kefirin cinsleri olduğunu öğrendim.Ve yıllardır emek çektiğim kefirin cinsinin iyi olup olmadığını merak ettim.Tadı hafif ekşimsi ,koyu ayran kıvamında oluyor.Bu kadar kefir muhabbetinden sonra canım çekti.Gidip kefirime bakıp içeyim bari!

esgül73 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön