View Single Post
Eski 16-12-2013, 22:31   #27
tkorkunckaya
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 22-08-2013
Sayın gecekorsanı,

Oyunbozanlık ediyor olmak istemem, ancak yapacağınız deney, subjektif sonuç doğuracaktır. Deney, kontrol grubu, nşa vb temel noktaları bir kenara bırakırsak eğer, elde edeceğiniz sonucun bilimsel olarak genelleştirilebilmesi için istatistiksel olarak yeterli örneklem kümesini içermiyor oluşu dahi, benim bunu rahatlıkla söyleyebilmemi sağlıyor. Diyelim ki bazı farlılıklar ortaya çıktı bu farkın istatistiksel olarak gerçekten bir fark olup olmadığını test ettiğimiz, z-test, t-test gibi en basit istatistiksel testlerde dahi örneklem büyüklüğü en az 30 civarındadır.

Bu tür "ispat" çalışmalarını üniversitelere bilimsel kurumlara bırakalım. Ben Sayın Vetman'ın çalışmalarını uzaktan da olsa yakınen takip ediyorum. Buna karşın, vermikompost konusunda karar vermek için sayın Vetman'ın çalışmaları da, örneğin yukarıdaki arpa denemesi de benim için bir anlam ifade etmiyor. Bu söylediklerimi saygısızlık olarak almayınız lütfen, bilimsel çalışmalara bakıp karar vermeliyiz demek istiyorum.

Tüm bu söylediklerimin ötesinde, Vermikompost konusunda bugüne kadar .edu uzantılı bulduğum araştırmalardan çıkarttığım bazı sonuçlar oldu elbette. Bazı ama'lara sahip olmakla birlikte, solucan gübresinin diğer birçok gübreye olan üstünlüğünü kabul etmiş durumdayım.

tkorkunckaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön