16-12-2013, 18:36
|
|
/
Giriş Tarihi: 29-03-2007
|
Alıntı:
Sayın MerdEfe Geçmiş Olsun,
Kendim amatör olmakla birlikte geçmiş üç yılda bahçede, bu yılda balkonda yetiştirdiğim domatesleri aynı nedenden kaybetmiş birisi olarak durumunuzu ve üzüntünüzü anlıyorum.
Sizin üretim kapasiteniz benim amatör kapasitemden kat be kat fazla olduğu için sonucunun da kat be kat fazla olacağını görüyorum.
Bu sene havalar geçen haftaya kadar sıcak gittiği için burada bile benim yazlık balkonda domatesler ölüp ölüp dirilmeye ve de çiçek ve meyve vermeye devam ettiler. Ama aynı nedenden, hastalık da bir türlü gitmedi - bitmedi. Ben yoldum, yenisi tekrar geldi.
Size önerim sadece hastalandığını gördüğünüz bir kaç fideyi değil, sağındaki - solundaki, önündeki - ardındaki 2-3 bitkiyi de sökmeniz.
Tabii en önemlisi içeri sızmış olan Beyaz Sinekleri bir şekilde yok etmeniz. Ben hiç ilaç kullanmadım, bilmiyorum, ama organik ilaçlardan söz ediliyor. Varsa öyle bir şey, o sinekleri yok etmek lazım.
Bir de hijyene dikkat etmek gerek; hastalıklıları söktükten hemen sonra sağlıklılardan uzak durmalı, elleri, eldivenleri, aletleri güzelce temizlemeli.
Çok zor bir durum, ama kolay gelsin...
|
Sayın Sulukök geçecek elbet çünkü akıl onu gerektiriyor. yarın ilk işim beyaz sinek ilacı atmak ondan sonra yapacağım adımları burada şimdi paylaşmayacağım eğer sonuçlar güzel olursa açıklama yapmayı düşünüyorum . Teşekkür ederim. başıma gelen ilk değil son da olmayacak ama mücadele çalışma ellbet ürünlerini verecek  ) Saygılarımla
|
|
|