View Single Post
Eski 29-06-2007, 11:26   #47
MSaygin
Ağaç Dostu.
 
MSaygin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-01-2006
Şehir: Adana
Mesajlar: 1,794
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune Mesajı Göster
Sn. MSaygın
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Limonları ben hiç görmedim, zaten bu yıl 1,5 ay kadar önce almıştım. Aldığımda yeni minicik sürgünleri vardı. O kurumuş dal konusunda ürküyorum. Geçenlerde pepino meyve fidanı getirtmiştim, yolda susuz kalmış sanırım gelince yapraklarını döktü ve ben de yeni çıkmış dalların uclarını bilmeden kestim, sözümona güçlendirecektim. öldü zavallı. Bu yüzden korkuyorum limondaki kurumuş dalı kesmeye. O kuruyan yerden mi keseyim yoksa dibinden mi? Kestikten sonra ucuna mum falan sürmem gerekiyor mu?

Bugün gübre edindim. Bir kabın içine su koyup gübre şerbeti yapıyorum. İki-üç gün sonra sulama suyu ile vereceğim. 1 ay önce toprağına hümik asit, leonardit , dün de yapraktan verdim.

Tekrar teşekkür ederim.
merhaba,

Ben sağlıksız, özellikle de kurumuş dalları kesiyorum ,bir sıkıntı yaşamadım.Eğer dalın, sağlıklı kısmı varsa, patlayıp büyümeyi sürdürecek gibi duran kısmı varsa, sağlıksız yerden kesiyorum.
Sizin dalın tamamını kesmenizde sıkıntı olmaz sanıyorum.Ben kestiğim zaman oluşan yaralara herhangi bir şey sürmüyorum ama bir önerisi olan olabilir.
Pepinonun ölmesi ile dalların kesilmesi arasında bir bağlantı var mı bilemiyorum

MSaygin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön