Merhabalar ben Handan, buraya birkaçı da olsa kaktüslerimle biz de katıldık. Ama tümünü göstermek için biraz meşguliyet biraz da zamanı gelince yüklerim demekten fırsat olmadı. Sanırım vakit geldi. Kaktüslere olan ilgim yaklaşık 3 sene önce başladı. Zamanla kendimi mutlu etmek için kaktüs alımlarım arttı. Kaktüs ve sukulentlere olan sevgim hayatıma anlam kattı, işim gücüm onlar oldu nerdeyse. Kapıdan girer girmez ilk işim onlara koşmak. Bu site sayesinde de çok şey öğrendim, öğrendikçe daha fazla kaktüs aşığı oldum. Kendi başıma deneme yanılmalarla ilerleyeceğim yolu sizlerin bilgisi, deneyimleriyle daha kısa zamanda aldım. Tabii ki benim de birçok zaiyatım oldu, nedenini ise hep buradan okuyarak anladım. Sizlerin çeşitlerini gördükçe benim de bundan olmalı diyerek gözlerim gittiğim çiçekçi-seralarda onları aradı. Böylelikle çeşidimin artmasını sağladınız.
Kaktüslerime nasıl baktığımdan bahsetmek gerekirse, geçtiğimiz kış hepsini pencere önünü sera haline getirip İstanbul’da geçirdik. Yaz başı Tekirdağ’a geniş balkonlu, bütün gün güneşli yere getirdim. Buradaki en büyük endişem aşırı güneşin olmasıydı ama pek güneş yanığım olmadı. Zamanla toprağın çok ama çok önemli olduğunu anladım. Marketten aldığım ithal kaktüslerimi toprağı yüzünden kaybettim. Şimdi hepsinin toprağını istediğim-hazırladığım toprakla değiştirdim. Genellikle kaktüslerimi ilk önceleri her yerden (market ve sera) gibi alıyordum. Yurtdışı seyahatlarimde beraberimde getirdiğim çeşitlerim de var. Elimdeki çeşitlerin birçoğu Çekmeköy’deki Muzaffer-Yasemin’in serasından, çok da memnunum. Hiç besin kullanmadım, yani sizlerin bakımından farklı herhangi bir şey yapmıyorum. Görsel olarak onları düzenlemek çok hoşuma gittiğinden seramik ve toprak saksıların birçoğunu ben yaptım. Yer sıkıntım yok ama bütün gün güneş altında, kaçacak gölge neredeyse yok. Kışın ise bir kısmını ilk defa dışarıda bırakıyorum. Diğerleri ısıtılmayan yine güneşe bakan çatı katında bulunuyorlar. Ayrıntılı fotoğrafları yavaş yavaş yükleyeceğim.
Son olarak bu muhteşem bir hobi, sizlerin de hobiniz daim olsun…