Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi inkero
elma sirkesi de pH' bazik duruma çeker demişsiniz ama elma sirkesinin pH 3,5 - 3,7 arasında gelir.
pH'ı düşük bir sıvı nasıl oluyorda pH'ı yükseltiyor
|
Sağlık konularında öyle çok şey yazılıp çiziliyor ki, kendi kendime söz verdim artık bu konularda fikir belirtmemeye. Ama yine de kendimi tutamıyorum bazen

Aşağıda yazdıklarım sadece benim düşündüklerimdir, kimseye tavsiyede bulunmak haddim değil elbette..
Sirke asittir, ister elma ister üzüm sirkesi olsun, içine konulduğu ortamı bazikleştiremez. (geçen gün bir arkadaşım suyuna limon dilimi koyarak içtiği suyu bazikleştirdiğini söylüyordu, oysa limon içinde sitrik asit vardır ve suyu alkali yapmaz.)
Bu tür yeni yeme - içme yönelimlerinin daha çok ticari içerikte olduğunu düşünüyorum.Ben bir eczacı olarak bu bazik su içme olayına da hiç inanmiyorum. Vücudumuzda tampon sistemler vardır. Yani gerek kan gerekse diğer vücut sıvılarının PH değerlerini belli bir aralıkda sabit tutan sistemler. Bence bir bardak suya bir kaşık karbonat atarak vücut PH sını değiştirmek pek mümkün değildir.Tampon sistemler bunu kompanse ederler. Bunu düzenli ve sürekli yaparsak ancak mide pHsını "bozarız" ve uzun vadede başta proteinlerin sindirimi olmak üzere sindirim sorunlarını ve buna bağlı olarak bir takım hastalıkları hayatımıza davet ederiz.
Benim kanım bir süre sonra alkali diyetin de sakıncalı yanlarının yaşanmaya başlayacağı yönündedir. Bazı doktorlar (Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta geçenlerde bu doğrultuda konuşuyordu TVde) alkali diyetin sakıncalarını anlatmaya başladılar bile..
Aslında doğruyu bulmak için doğaya ve hayvanlara bakmak yeterli. Doğada suyuna karbonat ekleyip de içen herhangi bir canlı yok ki...
Temiz ve bol su içmek, rafine gıdalardan uzak durmak, mümkün olduğunca doğal beslenmek sağlıklı yaşamak için yeterli. Bir de gülümsemeyi ve pozitif olmayı unutmamak elbette....