View Single Post
Eski 14-12-2013, 11:22   #806
tarabyali
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-05-2011
engelstrompeten burgmansia

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan Mesajı Göster
Brugmansia soğuktan çok kolay etkileniyor. Bendeki de 0 ya da -1 dereceyi gördü mü toprak üstü kısmı ölüyor. Ben bir önlem almıyorum burada soğuklar çok sert olmadığı için her sene baharda tekrar sürmeye başlıyor. Kök kısmı baya geliştiği için sanırım yoksa bir yıllık olsa sanırım kökten ölür.

Bitkileri soğuktan korumak için sarmanız iyi ama öncelikle kökünü korumak lazım dallarını kısa ya da uzun kesmeniz bir şey ifade etmez. Muşamba ve balonlu ambalaj naylonları kışı sert geçen yerler için zayıf kalır diye düşünüyorum. Toprak donduğu zaman bitkiniz de ne kadar sarılı olursa olsun donacaktır.

Benim önerim öncelikle köke yakın yere yanmamış hayvan gübresi koyulup sonrada bir kısmı toprak içinde kalacak şekilde kalın karton ya da vb bir şeyle sımsıkı olmayacak şekilde sarmak, sonrasında da 1-2 kat muşamba ile sarıp bağlamak olmalı diye düşünüyorum.

Yanmamış hayvan gübresi yanarken ısı açığa çıkarağı için kısmen de olsa sıcak tutacaktır.
Sayin ( h_dogan ) yazinizi okudum dogruluyorum dediginiz gibil bulundugunuz yerin iklimiyle ilgili ben istanbulda oturuyorum istanbulun bile semt semt iklim sartlari degisiyor benim hic sansim yok tam bogazda oturuyorum bogazin sogugundan topragin donmasindan kurtaramadim bendede ( 15 ) saksi var yazin direk topraga indiriyorum kisinda saksilara alip bahce evimede kisi geciriyorlar.size kolay gelsin...

tarabyali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön