View Single Post
Eski 14-12-2013, 04:06   #502
birnefestoprak
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Giriş Tarihi: 14-07-2012
Benden talepte bulunan uyeler arasinda taleplerinin hepsini neden karsilamadigimi dusunenler olabilir. Sn tkorkunckaya'nin yorumu uzerine konuya aciklik getirmek isterim. Benim tohumlarimin etkinlige katilan diger uyelerin hicbirinin tohumlarindan daha kiymetli olmadigi kabuluyle, tohum gonderirken asagidaki yolu izledim:

1) Etkinlige tohum gondererek katilan butun uyelere, paketlemede bir hata yapmadigimi dusunerek, eksiksiz sekilde ne istedilerse gonderdim. Bu, etkinligin benim icin cok zevkli olan takasla ilgili kismi. Bana gore takas kurallarinin bunu gerektirdigini dusundugum icin bu sekilde davrandim.

2) Isin tohum paylasimiyla ilgili olan kisminda da su soruyu sordum: Etkinlige katilan diger uyelerden ve benden tohum talebinde bulunmus bir uye, etkinlik basligi altinda ve forumun diger bolumlerinde tohum ve bahceyle ilgili konulara katkida bulunmus mu? Burda mesaj sayisi onemli degil ama uyenin konular hakkindaki meraki, sordugu sorular, verdigi yanitlar onemli. Forumun diger bolumlerinde olmasa bile etkinlik basligi altinda biraz zaman ayirip konuya katkida bulunmanin zor bir is olmadigini dusunuyorum.

Uzun sayilabilecek bir suredir foruma uye olup hicbir mesaji bulunmadigi halde etkinlikten 10'larca tohum talep ettikten sonra bile etkinlige faydasi olacak sekilde tek bir mesaj gondermeyen bir uye disinda benden talepte bulunan butun uyelere en az bir cesit tohum gonderdim.

Bu sene etkinlige hic tohum gondermeyip sadece tohum talebinde bulunan uyeler, seneye etkinlige en az 1 cesit (benim ilgimi ceken veya cekmeyen) tohum gonderdikleri takdirde seneye benden ne isterlerse, tohum miktarinda bir sorun veya akla gelmedik bir aksilik olmadigi surece, alabilecekler.

Tohum gonderimi yaparken hicbir kisisel hesap yapmadigimi ayrica belirtmek isterim. Seneye etkinlige ilk defa katilacaklar icin de yukarda belirttigim kriterleri takip edecegim.

birnefestoprak Çevrimdışı   Başa Dön