Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tkorkunckaya
Merhabalar sakdag,
kanımca, orkideniz bu şekilde orta vadede çok yorulacak. Çiçek sapları kurumamış, sürekli yeni yan dallar vererek açmaya çalışıyorlar, orkideniz güçlü şu ana kadar hepsini besleyebilmiş. Ancak bir süre sonra hızla çöküşe geçebilir, dikkat.
Yerinizde olsam bazı çiçek saplarını 2. boğumdan itibaren budar ve tarçınlardım. Ama insan işte yeniden açıyor diye sevinip kıyamıyor. Şimdi benzer durumda kendi hatamızı (eşim ile) ve durumunu göstereyim.
|
Örnekleme için teşekkür ederim Sayın Tkorkunckaya, orkidemi tekrardan inceledim bir problem görünmüyor. Dediğiniz gibi yan dallarda çıkan tomurcuklara kıyabileceğimi sanmıyorum. Sulama ve gübrelemeye yazdan beri oldukça özen gösteriyorum.
Bu arada sadece bir yıldır orkide bakıyorum. Biri arkadaşımın hediyesiydi, çiçek açtırmayı başarana kadar başka phal veya değişik tür orkide almayacağıma kendime söz vermiştim. Umarım mevcut ve yeni çiçek dallarını ve tomurcuklarını kazasız açtırabilirim. Yeni çıkan çiçek saplarını hergün inceliyorum çok yavaş büyüyorlar gibime geliyor.