View Single Post
Eski 13-12-2013, 10:44   #162
swiper
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-09-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe Mesajı Göster
Suyun kendi cazibesi ile sulayacaksanız bence 20 ton yeterli olmaz.

Bende 1000'e yakın ağaç var, yaklaşık 110 ton'luk beton havuzla suluyorum.

Arazide epey eğim var, ama kendi cazibesi ile havuzun yüksekliğine yakın yerlerde havuz tam dolu olmadığı zamanlarda sıkıntı yaşıyorum.

Bir damla sulama ustam var. Filtre girişinde 1-1.5 bar basıncın komforlu bir sulama için istendiğini söylemişti. Uzmanı olmadığım için doğrulayamıyorum. Ancak bu ustanın önerisi ile havuzu doldurduğumuz borudan T yapıp istenilirse suyu havuza doldurmadan dizel motopomp'tan direkt olarak damlama sistemine veriyoruz. O zaman yüksekte kalan yerler çok etkin sulanıyor. Tabi böyle bir durumda işletme maliyetleri artıyor bir miktar.

Eğer araziniz fazla yüksek değilse motopomp'un çıkışını direkt olarak sulama sistemine bağlayabilirsiniz.

Avantajı: Basınçtan yana sorununuz olmaz, kolay şekilde sularsınız.
Dezavantajı: Kabaca siz orada olduğunuz süre içinde sulama gerçekleşir. Bir su deposu yardımı ile hem yedek su depolamış olursunuz, hem de sulamayı depoyu doldurduktan sonra açık bırakıp gidebilirsiniz.
sayın çamtepe
maliyeti hakkında bilgim olmadığı için sormak istedim 40-50 tonluk beton sulama havuzu yaptırmak istesem yaklaşık ne kadar tutar maliyeti.birde sizce havuzmu mantıklı su deposumu.sondajı düşündüm maliyet 10 bin tl civarı beni çok zorlar o miktar birde elektrik sorunu var tabi en yakın direk 750 mt mesafede. bu yüzden arazim meyilli tepe noktaya havuzmu yaptırsam yoksa depomu koysam 25 tonluk mavi polietilen depo fiyatı peşin 4000 tl artı kdv ve nakliyesiyle 5200 tl ye geliyor. ilerde bu depoda yetmicek. ne dersiniz bi duruma..

swiper Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön