Sayın Forum Üyeleri, Allah nasip ederde sonunu getirebilirsem benim kurmak istediğim bahçede İhsan beyin bahçesine çok benzer olacak. O yüzden aklıma takılan soruları onun yazdıkları üzerinden sormak istiyorum. Öncelikle İhsan bey rakımın 1050 olduğunu belirtmiş. Fakat chandler cinsi cevizin çoğu yerde rakım olarak 700'ün altına önerilmediğini görüyorum. İhsan beyin yaşadığı sıkıntının fidanın iklime uyum sağlamamasından kaynaklandığını söyleyebilir miyiz? Bunu soruyorum çünkü benim arazim Aksarayda ve rakım 950 civarı ve bende chandler ve tozlayıcısını düşünüyorum. Eğer böyle bir uyumsuzluk söz konusu ise tohumdan dikip chandler aşılamak (ki benim yapmak istediğim bu) bu uyumsuzluğu ortadan kaldırır mı? Diğer bir sorumda chandler cinsi cevizin sonbahar erken donlarından etkilendiği söyleniyor. Chandler'ın sonbahar don toleransı hangi tarihe kadar geçerlidir? Son olarak; tohumu dikerken açılacak çukuru kepçeyle değilde burguyla açtırsam ve burgunun yapacağı topraktaki duvarı kürekle kırsam kepçeyle yapacağım işlemle aynı randımanı verir mi?
Aslında tüm bunlardan önce toprak analizinin yapılması gerektiğinin biliyorum ama sabah akşam bu bahçeyi oluşturma düşüncesiyle meşgul kafam ve bu yüzden sabırsızlık var kusuruma bakmayın. Saygılar
|