Konu: Yılan
View Single Post
Eski 12-12-2013, 23:24   #258
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Akrep için Antalya civarında kullanılan en etkili biyolojik silah hint horozu ve tavukları. Onlar böcek olarak gördükleri için gördükleri yerde gagaları ile vurarak öldürüp yiyorlarmış. Akrep onları soksa bile hiç bir şey olmuyormuş. Çok olmasa da yumurta ve kendi yavrusunu kendi çıkarması biraz zor pişse de tamamı kırmızı olan eti ile akrep vs. olan bahçelerde tercih edilebilir.
Şu ana kadar gördüğüm yılanlar benden kaçtı. Tabi büyük çoğunlukla ben de farklı tarafa kaçtım. Bir kısım su yılanının fotoğraflarını çektim. Suyun üzerinde çok rahat bir şekilde hareket etmeleri çok ilginç. Şimdiye kadar doğal yaşamda gördüğüm en büyük yılan hazer yılanı. Ben sadece kobraların yerden kendilerini yükselttiğini düşünürdüm. Hazer yılanı da aynı şekilde gövdesini yükseltebiliyor. Boyunun yaklaşık iki metreye yaklaştığını söylersem yılanı göremediğim anda hemen oradan uzaklaştım. Fotoğrafları inceleyince onun da aksi istikamete gittiğini gördüm. Yılanların az veya hiç olmadığı yerde fare çok çabuk çoğalıyor. İnsanlar tarafından çok sevilmeyen baykuşların favori yiyeceği fareler. Gördüğüm bir belgeselde yağmurun çok olduğu ürünün fazla olduğu yıllarda fare sayısı çok fazla oluyor. Fareler çoğalınca iyi beslenen baykuşlar fazla yumurta yapıp yavrularını zorlanmadan besliyorlar. Çoğalan baykuş sayısı ile fare sayısı belirli bir düzeyde tutulabiliyordu. Yağmurların az olduğu yıllarda ise az fare az fare ile beslenen baykuşlar az yavru ve bazen tek yavruyu zor besleyebiliyorlardı. Yılan soğuk kanlı bir canlı olduğu için çok fazla beslenmesi gerekmemekte. Ancak yılan termal sistemi ile sıcak kanlı fareleri tespit edip yuvalarında bile olsa yakalayabiliyorlar. Fare konusunda benim dikkatimi çeken en başarılı avcı gelincik. Yakınlarınızda birkaç gelincik var ise çevrede farelerin yaşamaları son derece zor. Doğal dengeyi sadece insan bozuyor.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön