View Single Post
Eski 12-12-2013, 18:03   #654
erdem7
Yeni Üye

erdem7's Avatar

Giriş Tarihi: 02-06-2013
Bir acemi için biraz "?"

Başlıktan dolayı özür dilerim ama "?" yerine koyacak bir kelime bulamadım.
Acemi olduğumu söyledim ama cahil değilim. Cevizle çalışmayı düşünüyorum. Öncelikle; her zaman "aşırı doğal"a da, "aşırı yapmacık"a da karşı olmuşumdur. Tabii ki burada insan eliyle yapılanlardan bahsediyorum; doğada kendisi olanlardan değil. Dal boyamayla ilgili bir konuşma vardı; ilgimi çekmedi değil. Tabii ki alakasız renklerde her dalı boyamak değil; 1-2 dalı, kahverengi-yeşil benzeri ve uyumlu renklerle kısmen boyamak, örneğin nokta ya da çizgi koymaktan bahsediyorum. Bonsainin büyümesini nasıl engelleyeceğim? Tepeden budamanın büyümeyi engelleyeceğini sanmıyorum, yanlara doğru yayılma ya da sarkmasını sağlar fakat büyümesini önlemez bence. Herhangi tarz da kullanmayı düşünmüyorum; belki bir kaç tarzın bir araya gelmesi ya da kendime özgü bir tarz oluşturabilirim. Of, of... Niye hep böyle konulara merak duyuyorum ki? (Paludaryuma ida ilgisi olanlar, belki ne demek istediğimi anlayacaktır...)

Tohumdan yetiştireceğim; yetiştirme ve saksı işi kolay, onları ben halledeceğim.
Öte yandan "Zümrüd-ü Anka" olarak bilinen kuru-canlı da ilgimi çekti... Hep böyle garip fikirlerim olmuştur zaten

erdem7 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön