View Single Post
Eski 12-12-2013, 13:32   #58
kiziltan
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-04-2013
Sagol Fozada sagol, kisisel gorusum dedigin benim kafamdaki soru isaretlerini epeyce ortadan kaldirdi, yasa!

Su Hoagland uzerinde epey okudum, bir amator olarak alacagim verim % 10-15 dusuk olabilir onkabuluyle giren icin cok iyi sanirim. Sorun domates, biber, salatalik gibi uzun surede yetisen bitkilerde ilk devre, ciceklenme ve meyve asamalarinda sadece EC degil formul degisiklikleri gerekirse onlem almali. Bu formuller de var, lazim olunca koyariz ortaya.

Bilgisayar ozurlu sayilirim, isime yarayan programin lazim olanindan fazlasini bilmem, ugrasmam da ogrenmek icin. Ornegin excel de 4 temel islemle formul yazarim ama mantiksal komutlari bilmem, lazim olmadi bana.

Simdi bir soru, Hydro Buddy nin kullanimiyla ilgili bazi aciklamalari yazayim, ingilizcesi olmayanlar da kullanabilsin dedim, ama acilan satfalari kopyalayip uzerine yazmam gerek. Kopyalayamiyorum. Ne yapmaliyim ? Ornegin " Types of calculations " ve ya " Selecting Chemicals " sayfalarini kopyalayabilsem uzerlerine turkcelerini yazabilir buraya yuklerim, aksi takdirde ust solda su yaziyor o su anlama gelir gibi uzun ve sikici anlatimlar gerekecek. Bana bu islem icin yardimci olursaniz turkce bir kullanma kilavuzu cikar ortaya ve isteyen herkes okur ve rahatlikla anlayarak kullanir.

Burada ki sohbet cok hosuma gitti, hedefe yonelik somut oneri ve bilgi, araya birisi girip sulandirmazsa kisa surede bir sonuca varacagiz arkadaslar. Sagolun.
Saygilarimla
Engin KIZILTAN

Düzenleyen kiziltan : 12-12-2013 saat 13:34 Neden: imla hatalari
kiziltan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön