View Single Post
Eski 12-12-2013, 11:22   #55
kiziltan
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-04-2013
Sn h_dogan

Merhaba. Ortalikta bakilacak kaynak cok, internette herseye guvenmek mumkun degil, ama universitelerin arastirma sonuclari var, bunlara guvenmek gerek diyorum. Ticari mallarin icerigi tam olarak yazilmamis olabilir. Guvenilir formul bulunur hesaplanir mesele degil.

Neyse hesaplamayi yapinca geriye bir nokta kaliyor, gram seviyesinde hammadde alabilmek. Bu cok zor degil, bakiniz 250 litre seviyesinde besin icin maliyet 3-4 TL civarinda, bunu yapsan ve istesen satamazsin ki. Ben size bunu gondersem bana 3 TL nasil gondereceksin? 50 kisi ilgilense, 5 TL lik malzeme istese yapar 250 TL, bakiniz ben varim, koyarim parayi bedava vereyim, ne olacak ki ? Alti ustu 200-300 TL harcadim. Bir aksam ocakbasinda arkadaslarla oturduk harcadik derim, bitti. Ama 50-60 kisinin isine yaradi.

Adam gibi hesaplamayi basaralim, herkese nasil Hydro Buddy ile hesaplayacak anlatalim bitsin. Burada bizim, marul, salatalik, biber, cilek, domates, patlican, kavun falan diyelim 10 cesit biyki icin bir formul arsivi cikarmamiz surse surse bir hafta surer. Yapanlar deneme sonuclarini gobderdikce formulde gerekli degistirmeler olur zaten. Sorun cilek ve domates gibi yetistirme devresinde 2-3 defa formul degistiririlenler icin ciksa bile onlar da universitelerin arastirmalarinda var, onlari da hazirlariz. Ortaya bir arsiv cikar isteyen bilgiyi kullanir. Unutmayalim amatorler kullanacak metrekare basina domates verim rekoru kirmaya calismiyoruz.

Hadi biraz gayret su Hydro Buddy isini etraflica birlikte cozelim, birbirimize birseyler ogretelim, Sn Fozada sanirim is size dusuyor. Kolay gelsin.

Saygilarimla
Engin KIZILTAN

Düzenleyen kiziltan : 12-12-2013 saat 11:25 Neden: imla hatalari
kiziltan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön