View Single Post
Eski 11-12-2013, 19:08   #5
bahcedenn
Ağaç Dostu.

bahcedenn's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi esgül73 Mesajı Göster
Çok çok özenle hazırlanmış paketim az önce elime ulaştı. İnanırmısınız paketin içini bile kokladım. Çok büyük mutluluk benim içn.Şimdi bunlara can verip seneye paylaşmak boynumun borcu diye hissediyorum.Bu tohumların yetiştirilmesinden ,paketlemesine kadar elleri değen herkesin ellerine sağlık.
Siz böyle söylemişken aklıma geldi. Çıbrıka (Çıbrıtsa, Çobrisa, Çibirsi) tohumu paketlerini hazırlarken tohumlarla beraber bitkinin neredeyse toz haline gelmiş, ufalanmış yapraklarını da gönderdim.

Normalde tohum alınacak olan bitki, tohum bağladıktan sonra köküyle topraktan sökülür ve iyice kurutulur. Kuruyan tohumlar ya silkenerek ya da ufalanarak bitkiden ayrılır. Bu aşamadan sonra elinizde kurumuş, neredeyse toz haline gelmiş, ufalanmış yapraklı tohumlar olur. Normalde Çıbrıka (Çıbrıtsa, Çobrisa, Çibirsi) tohumlarını ayıklayıp göndermem gerekirken bu tohumu talep eden katılımcılarımıza yetiştirecekleri bitkinin baharat haline gelmiş halinin ve kokusunun nasıl olacağını görebilsinler diye bu haliyle gönderdim.

İsterseniz ürünü gördükten sonra tohumlarını ayırabilirsiniz. Yalnız çok dikkatli olun, ufacık tohumları da uçurmayınız.

bahcedenn Çevrimdışı   Başa Dön