Sayın Hdoğan,
Sizin açtığınız başlığı baştan sona incelediğimde sizin çalışmalarınızın doğru yolda olduğunu görüyorum. O yüzden herkese de fazla itibar etmeyin derim.
Tohumdan yetiştirdiğiniz çöğüre aşılanan chandlerin o yıl ağustosta meyve verdiğini görüntülemiştiniz. Onun meyvesini yediniz mi? Şunun için soruyorum 5-6 sene önce maraş18 ağırlıklı fidan diktiğim bir bahçemde bazı ağaçlarda dikim yılında meyve oluştu. Halbuki 4-5 km'den daha yakında tozlayabilecek erkek çiçek olan ağaç yoktu... Sütyemez hocaya sorduğumda uzaktan erkek tozlar gelmiştir cevabını vermişti. Tabi bu cevap beni tatmin etmedi... Şimdi sizden ricam Sütyemez hocaya sorar mısınız "Ağustosta o cevizi tozlayacak hangi cevizde erkek çiçek bulunurmuş?"
Altay fidanlarını da sakın sökmeyin... Onlarda da çok güçlü bir genetik özellik var, hernekadar bir ağaç diğer birine tıpatıp benzemeyecek olsa da... Ayrıca profilinizden Kahramanmaraş'da olduğunuzu gördüm. Yöreniz ceviz için her açıdan (iklim, toprak, yağış, mikro klima vs.) süper bir bölge bu açıdan çok şanslısınız. Maraş18'ler de 10 yıldan sonra taç büyüklüğü chandler'den daha büyük olacağı için onlardan daha çok meyve verecektir. Umarım mesafeleri 8x4 gibi dar olmamıştır.
Saygılarımla
|