Bu vesileyle ufak bir hatirlatma yapmak isterim. Bu etkinlikte paylasilan/takasi yapilan tohumlarin tamami ya geleneksel (aile yadigari ya da bir kisiyle ozdeslesmis) ya da birkac nesil once ticari olarak uretilip begeni kazanmis ve bugune kadar aktarilmis ticari tohumlar.
Tohumun organikligi ise cok baska bir kavram. Bir tohumun 'organik' statusu kazanabilmesi icin bircok kontrolden gecmesi gerekiyor. Yetistirme yontemi, bu statunun kazanilmasinda rol oynayan asamalardan
birisi. Bazi uyeler bitkilerini tamamen organik, bazilari kismen organik kismen kimyasal, bazilari da tamamen kimyasal yontemlerle yetistiriyor olabilir. Zaten etkinlik basliginda da 'organik' ifadesi yok. Aksi durum, yaniltici olurdu.
Seneye katiliminizi simdiden heyecanla bekliyorum.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mustapha_66
Bu seneyi kaçırdım ama seneye inşallah bende tohum takas etkinliğinde olmak istiyorum. Kendi yetiştirdiğim tohumlar yok ama annemin memlekette her sene yetiştirip, ertesi sene tekrar aynı tohumdan yetiştirdiği bir sürü şey var. İnşallah bende seneye onları gönderirim. Ama öncelik tabii ki tohum istiyorum. Ben sadece balkon bahçeciliği yapabiliyorum.
Organik tohumların yok olduğu son yıllarda böyle bir etkinlik gerçekleştiren ve bu etkinliğe destek olan herkese teşekkürler. Tohumlarımız yok olmasın dileğiyle.
|