View Single Post
Eski 28-06-2007, 17:38   #42
nevsune
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MSaygin Mesajı Göster
Ağacınız bana da sağlıksız görünmedi aslında.Benim çok sağlıklı görünen ağaçlarımda da bazen tek tük dallarda kuruma oluyor, o dalı kesin bence önce.
Tam gün güneş gören bir konuma alma şansınız varsa alın.Ben sulamayı 3 günde bir yapıyorum ama önce toprağı kontrol ediyorum, üstten 2-3cm. kadar kurumuşsa suluyorum.
Çok sıcaktan benim ağaçlarım üzerindeki limonlar da kararıp, kurudu, normal bu.
Bir de uzman arkadaşların önerisine göre gübreleyin ağacınızı.
Ben bu sene tüm toprakları değiştirdim, bol koyun ve tavuk gübreli destekli yeni topraklarına aldım, ayrıca 2 kere de yapraktan kimyasal gübre verdim.

Kolay gelsin
Sn. MSaygın
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Limonları ben hiç görmedim, zaten bu yıl 1,5 ay kadar önce almıştım. Aldığımda yeni minicik sürgünleri vardı. O kurumuş dal konusunda ürküyorum. Geçenlerde pepino meyve fidanı getirtmiştim, yolda susuz kalmış sanırım gelince yapraklarını döktü ve ben de yeni çıkmış dalların uclarını bilmeden kestim, sözümona güçlendirecektim. öldü zavallı. Bu yüzden korkuyorum limondaki kurumuş dalı kesmeye. O kuruyan yerden mi keseyim yoksa dibinden mi? Kestikten sonra ucuna mum falan sürmem gerekiyor mu?

Bugün gübre edindim. Bir kabın içine su koyup gübre şerbeti yapıyorum. İki-üç gün sonra sulama suyu ile vereceğim. 1 ay önce toprağına hümik asit, leonardit , dün de yapraktan verdim.

Tekrar teşekkür ederim.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön