Sevgili dostlar,
Bu yılın Mayıs ayında başlayan maceramız içinde bulunduğumuz Aralık ayında sona ermiş gibi gözüküyor."Sona ermiş gibi" diyorum çünkü, henüz tam olarak evimizi bitiremedik. Ancak içinde yaşanılabilir hale getirdik. Biraz boya ve ufak tefek eksiklerin giderilmesi ile tamamen bitmiş olacak.( Gerçi, bu tip evlerin işinin hiç bitmeyeceği bilenler tarafından söyleniyor ama, onu da yaşarken göreceğiz.)
Evimizi aslına sadık kalarak; ama bizim yaşam alışkanlıklarımızı da sürdürebileceğimiz bir şekilde yapmak istedik. Galiba buna muvaffak olduk.(Gençler buna başarmak diyorlar.) Şunu ifade etmeliyim ki; ben inşaat ile ilgilenirken, ailenin diğer fertleri; yani, eşim ve oğlum istanbul'daki işlerimiz ile ilgili destek olmasalardı herhalde ben ev ile ilgili gelişmeleri 2014 yılında da yazıyor olacaktım..
2-3 Ayda bitiririz dediğimiz işler 7 ay sürdü. Tam olarak da bitmiş değil. Defalarca İstanbul-Bayramiç arasında gidip gelmek, her çeşit "usta" kaprisi çekmek, haklı olduğunuz halde hak etmeyen insanların sırtını sıvazlamak, her arkanızı döndüğünüzde söylediğinizden farklı işler yapıldığını görmek, lazım olan birçok şeyi bulamayıp bir sonraki sefer İstanbul'dan getirmek
vb. gerçekten çok yorucu ve sinir bozucu bir uğraş oldu.
Diğer taraftan; çok faydalı tarafları da olmadı değil : Çamur sıvanın nasıl yapıldığını bizzat hazırlayıp, uygulayarak öğrenmek, su tesisatının nasıl döşeneceğini "usta"lara anlatarak ve aynı işi 3 kez yeniden yaptırarak öğrenmek, elektrikçi gelmeyince, bu yaşa kadar özenle kaçındığım elektrik işlerini yapmak, çok sıkıldığı için çatlayan bir musluk parçası yüzünden evi su basınca,fayansçı ve tesisatçıyı kovalayıp bütün muslukları yeniden bağlayıp, kırılan fayansları döşemeyi öğrenmek ve bütün bunlardan ders çıkarıp boya işlerini kimseye bırakmamak gibi..
Ayrıca komşularla salça kaynatıp köyün dedikodusunu yapmak,onların şivelerini çözmeye çalışmak, en güzeli de; nadiren kurnazca, ama çoğunlukla içten ve dostça yaklaşımlarını izlemek, ellerindekini karşılıksız paylaşmalarını görmek, müthiş keyifli ve mutluluk verici bir deneyimdi.
Şimdi İstanbul'dayız. İşleri toparlamak lazım. Ama kısmet olursa yılbaşında köyde olacağız. Belki kocaman bir ateş yakarız bahçemizde..
Size evimizin son fotoğraflarını aşağıda sunuyorum, kısa açıklamaları ile birlikte. Bahçe ile hiç ilgilenemedik, bu yüzden onu gelecek yıla bıraktık
Hepinize sevgiler, Sağlıkla kalın...
Aşağıdaki fotoğraf evimizin girişi, merdiven basamakları henüz boyanmadı...