View Single Post
Eski 09-12-2013, 19:56   #693
Erdem
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-02-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Erdem Mesajı Göster
Ama bu Altay ve Altay-1 başlıklarındaki sağnak mesajlar yüzünden kalitenin düşmeye başladığını düşünüyorum. Bu mesajların alışveriş bölümüne taşınması gerektiğini düşünüyorum.

Şahsım adına (ceviz bölümü için) bu mesajlar ilgili bölümlere taşınana dek izleyici olarak kalacağım.
24.05.2013 tarihinde böyle yazmıştım.

Ama üreticilerin mağdur olmaması için bu konunun açıklığa kavuşması gerektiğini düşünüyorum.

Arkadaşlar söz konusu Altay cevizinin tescili yok. Tarım Bakanlığına Altay ceviz çeşidinin tescili için de bir başvuru yapılmamış.

Tescili yapılmayan ve sertifikalandırılmayan çeşitlere ait fidanlara etiket düzenlenemeyeceğinden (2013/1) sayılı Tohumculuk Hizmetleri Uygulama Talimatı gereği söz konusu çeşidin fidanının pazarlanması yasaktır.

Zaten tescili olsa Tohumluk Tescil Test ve Sertifikasyon Müdürlüğünün tescilli çeşitler listesinde ismi olurdu. Dikkat ederseniz bu liste 15 Kasım 2013 tarihinde güncellenmiş.

http://www.ttsm.gov.tr/TR/dosya/1-16...il15112013.xls

Bu konuda geçenlerde Eskişehir Tarım İl Müdürlüğündeki arkadaşlarla görüştüm. Söylediklerine göre kontrol için gittiklerinde fidan satmadıklarını, ellerindeki fidanları da aşılatacaklarını söylüyorlarmış.

Eğer faturalı, ya da faturasız söz konusu firmadan ceviz aldıysanız Eskişehir Tarım İl Müdürlüğüne yazılı olarak başvurarak söz konusu cevizlerin tescilli olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

"Bu yüzden meyve bahçesi daha doğrusu ceviz bahçesi kuracak insanlarımız AŞISIZ CEVİZ AŞILAMAYA GEREK OLMAYAN CEVİZ (diğer meyveler içinde geçerlidir) SAFSATALARINA İNANMAMALARI kendi zaman ve maddi menfaatlarına olacaktır."

Bunu da ben söylemiyorum. Kim söylüyor?

Eğer ilk verdiğim tescilli meyve çeşitleri belgesini incelerseniz Maraş 18, Sütyemez gibi bir çok cevizi ıslah etmiş Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sütyemez hoca söylüyor.

GÜNCEL | Ceviz Hattı

Bu arada bağlantıda verdiğiniz Kazak profesörünün bilimsel makalelerine bir bağlantı verseniz de biz de okusak

Erdem Çevrimdışı   Başa Dön