View Single Post
Eski 09-12-2013, 07:51   #158
AVCI016
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-12-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi formullaone Mesajı Göster
Saatte 70 litre ve 160 litre damlatan uçlardan kullandım. Kısa sürede daha fazla su attığı için,toprak henüz suyu emmeye fırsat bulamadan,su eğimli arazide alıp başını gidiyor kürekle,çapayla kapatmaya çalışıyorsunuz.

Eğimli arazide en güzeli Sayın Lilium un önerdiği katifler. Ben de onlardan kullanıyorum. Fidanlar büyüdükçe sayısını arttırıyorum.

Bu katifler suyu uzun sürede ve az miktarda damlatıyor,böylece 5 saat damlatma sonucunda 1 katiften 20 litre civarı su damlıyor. Örneğin ( 3 katif olsa 60 litre gibi ) Yavaş damladığı için de,toprak sindire sindire suyu emiyor. Eğimli araziler için çok uygun.
Sn.formullaone, eğimli arazilerde tarlanın her yerinde aynı basınç olmadığından, bu katif damlatıcılarla, her fidana aynı miktar suyu nasıl veriyorsunuz.
Ayrıca katif damlatıcılarda tıkanma sorunu olmuyor mu?

Toprağım süzek bir yapıda, öyle ki bazı yerlere suyu hortumla salsan sünger gibi emiyor.
önümüzdeki yaz halka damlama sistemine, ayarlı damlatıcıları 20-30cm arayla takıp damlayacak şekilde ayarlamayı düşünüyordum. Acaba sizce yanlış mı düşünüyorum.

Yanlış hatırlamıyorsam, Sn. Lilium da daha önce ayarlanabildiği ve temizlenebildiği için bu ayarlı memeleri tavsiye etmişti.

Ayrıca katif damlatıcılar, ayarlı damlatıcılardan iki kat daha pahalı.

AVCI016 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön