View Single Post
Eski 08-12-2013, 23:01   #520
asln
Ağaç Dostu

asln's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Paslandı derken ne demek istediğinizi tam olarak anlayamadım. Mesajlarınızı okurken "Sürekli nem acaba dış kapta mantara neden olmaz mı" diye düşünmüştüm. Sonraki mesajınızdaki bu cümle tedirgin etti beni.

Kullandığınız kaplar sıkıştırılımış torf gibi bir malzemeden imal ediyor. Bu tür viyoller daha çok tohum ya da fide yetiştirip, dış kaptan çıkarmadan toprağa dikmek için kullanılıyor. Kökler zamanla geçici saksılarını delerek toprakla buluşuyor.

İlerde de sorun yaşamazsanız güzel bir çözüm yakalamışız oluruz. Paylaşım için teşekkürler
Sevgili maki,
Bu malzemeyi çelik yavrulatma, yan sürgün büyütme,**** kök çürümesi arsa kurtarmak için kullanıyorum.Uzun süreli kullanımda yer değiştirme yapmadan 2 aydan fazla dayanmaz .Yenilemek gerekir.
Yenileme yapmaya da zaten gerek kalmıyor, kökü kurtarıp saksıya alıyoruz, çeliği yavrulatıp saksıya alıyoruz.
Yani bu kabı 'acil yardım ' olarak kullandım.
Yaz kullanımında ve ''sera '' sız kullanımda dışı asla paslanmıyor.Tersine beyaz kuru kireç kalıntıları oluyor.Yazın haziranda 40 derece sıcaklarda eylül sonuna kadar kullandım.Paslanma yapmadı.

Eğer 'SERA '' da kullanırsanız aşağıda ekliyorum paslanma oluyor.Lakin yapraklara bulaşan bir şey değil sanırım.2 Aydır kış havasında az güneşle kapalı seramda kalan kap ve yaprak aşağıda.
Seraya kapatmazsanız kap bir haftaya salonda kurudu,ısı 19-20 derece günde 5 saat kış güneşi gördü.
Aşagıda pas örnegini ekledim.
En altta ise paslanan 2 aylık karton saksıdan çıkan kökü erimiş ,karton kapta tedavi ettiğim menekşe normal saksıdaki hali.Karton kaptan yeni çıkarttım normal saksıya aldım.Dediğim gibi eğer 'sera' ya alınmazsa paslanma olmuyor.15 Güne kap kuruyor yeniden damlalıkla su veriyorum.

Eklenen Resimler

asln Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön