View Single Post
Eski 08-12-2013, 19:07   #516
asln
Ağaç Dostu

asln's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2013
Kışın kurumayan saksılarda kök çürümesi için bir çözüm buldum.Paylaşmak istedim.Bu kaplar su bardağından az ufak koç taşta satılıyor.Dokusu kalın kağıtla karton karışımı.Yumurta kutuları gibi ,sadece biraz daha kaliteli ve odunumsu.
Makasla rahatça kesiliyor.Yavru **** çelik için çok uygun.Dokusunu görebilmeniz için detayları ekledim.
Yazın kullanmıştım ,su yetişmek zor olmuştu.İçindeki toprak 3/1 oranında normal saksılardan daha hızlı kurumuştu.Bu durumda kışın güneşsiz ve soğuk ortamda çürümeye karşı iyi olur diye düşündüm.
En alt fotoğraflarda bardağın suyu çekişini görebilirsiniz.
Suladıktan 1 dakika sonra su bardağa geçiyor.5 dakika sonra bardak ıslak ,nemli arası,fazla su alttan akmış ve toprakta hava alır durumda çürüme yapacak kadar da sulu kalmıyor.Altlarına delik açmaya gerek yok suyu zaten bardağın dokusu geçirgen dışarı boşaltıyor.
Sadece biraz dikkatli tutmak lazım ıslakken yumuşak bardak kökü kıpırdatabilir.Bir köşeye koyup ellememek lazım.
Ben bir kaç çelik, bir kaçta kök ayırdım ayakkabı kutusuna kapatarak salona koydum.Tavsiye ederim, bu şekilde bir kaç aydır çürüme hiç yaşamadım.

Eklenen Resimler

asln Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön