View Single Post
Eski 07-12-2013, 23:06   #139
swiper
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-09-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aviator34 Mesajı Göster
Merhabalar.
Allah kolaylık versin işiniz zor ayda bir bahçeye giderek çok iyi bir bakım yapabileceğinizi zannetmiyorum, her ne kadar bahçeye bakacak başka biri olsa bile sizin kadar özenli kendi malıymış gibi ilgineceğini düşünmüyorum ben bu yaz iki arkadaş eskittim karamsar düşünmemin sebebide budur )
-Araç şart ki bende istanbuldan bahçeme gidiyorum Edirne uzunköprü'ye 225 km x 2 hafta da bir x 2 yıl = 20.000 bin tl ye yakın sadece yol masrafı ) neyse ben daha fazla gözünüzü korkutmadan...
-Fidan ilk yıllarda su istemez demek yanlış olur evet çok su istemez ama ihtiyacı kadarını vermeniz gerekli (bu ayda 1 olmamalı hele ki Temmuz-Ağustos ayında ve fidanlarınızın tüplü olduğunu düşünürsek vay halinize...) benim bahçemin yarısı (eğimli olan üst kısmı) killi toprak diğer alt bölgesi humuslu yani köylülerimizin dediği gibi karakepir **** ağır toprak bu da sulama da killi olan bölgeye daha az humuslu bölgeye daha fazla su verilmesi demektir sizin de kızıl dediğiniz toprağın analiz raporuna,yıllara,gözlem ve deneyimlerinize göre su miktarınızı belirlemeniz gerekli.
Şöyle ki ben bu yıl her hafta fidan başına killi olan bölgeye 60-80 litre humuslu olan bölgeye 80-100 litre su verdim.330 adet x ortalama 80 litre = 25 tonu geçer.bu rakam ilk yıl 20 tonluk depo ile seni kurtarır ama 2.yıl benim gibi depoyu iptal eder direk pompadan verirsin ) he şunu da söylemeden geçemeyeceğim bu yaz sayın çamtepe ile bir telefon görüşmemizde bana bahçedeki en kötü günlerimi sulama esnasında geçirdim demişti sonuna kadar katılıyorum bu yüzden depo acil durumlarda ve yazın ortasında ağzına kadar dolu ise insana rahatlık,güven veriyor pompa da oluşacak bir arıza da deponun vanasını açarsınız bir de soğuk bir bira açarsınız oturur izlersiniz ) bir de şayet enzim sayfasını okumadıysanız tavsiye ederim,deponun bir avantajı da gübre Tankı olarak da kullanabilmeniz.

Geçmiş sayfaları da okudum 10 dönüm 200 ağaç, aynı eğim sadece mesafe 2 katı şunu kesinlikle söyleyebilirim bu mesafeye ve kod farkına yüksek basınçlı ve kademeli bir su pompasına ihtiyacınız var.
Bence acele etmeyin beş ayınız var.öyle bir iki sene idare etsin derseniz düşük bütçe ile daha çok zarar edersiniz.Biz buradayız sizinde gayret ve çabalarınız ile en doğrusunu yapacağınıza ben inanıyorum.yeter ki acele etmeyin...
tesekkür ederim hocam inanın bana kaalsa kimseye bırakmamda sartlar öyle gerektiriyor. elimden geldiği kadar sık gidicem. sizlerinde yardımıyla güzel bir bahçe kurucaz buna eminim. tekrar teşekkürler saygılarımla.

swiper Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön