View Single Post
Eski 07-12-2013, 21:41   #129
swiper
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-09-2013
Unhappy

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aviator34 Mesajı Göster
Sayın swiper benim bahçemin uzunluğu 280 metre suyu göletten alıp 20 tonluk depoma dolduruyordum yazın suyun çekilmesiyle bu uzaklık 330-340 metreyi buluyordu benimde kod farkım tahmini 20 metre 2 yıldır sulama yapıyorum artık tecrübelerime dayanarak Temmuz ayında depoyu iptal edip direk pompadan damlama sulama hattına suyu verdim

Çünkü 20 tonluk depo 1-1,5 saatte doluyor sonra deponun basıncı ve kod farkının yardımı ile (gravity) sulamayı yapıyordum ama bazı bölgelerde basınç yetersiz kalıyor ve o bölgedeki fidanlar gelişemiyordu sonuç olarak bende bahçemi 2 ye bölüp direkt pompadan verdim bu sezon 3'e böleceğim.
Ben datsunun benzinli 5.5 beygirlik yüksek basınçlı kademeli pompasını almıştım kendi hatalarımdan doğan sorunları saymazsak işimi çok iyi görüyor fiyatıda 575 tl idi.

- Ana hattınız kaçlık ? Fidan sayısı ? Arazi genişliği ? Toprak yapısı ? Mesafe,kod farkı nedir ?
hocam ilginiz ve tavsiyeleriniz için tesekkürler.
arazimin yaklaşık uzunluğu yoldan yukarıya doğru 150 mt kadar yola cephe alt kenarı 45 mt yukarıda kalan kenarıda yaklaşık 55-60 mt kadar. toprağı kızıl toprak ben istanbuldayım sürekli orda bir arkadaş ilgilenicek sulama işiyle depo koymak istememin sebebi eğimi guzel tarlanın kışın derede su bolken depolucam yağışsız zamanlarda kullanmak için 200 adet chandler dikicem bide fidancının hediyesi 10 badem dikim mayısa kaldı maddi imkansızlıktan yetiştiremedim.arazinin earttan baktığım zaman dere 700 rakım gögünüyo benim tarlanın en tepe noktasıda 730 rakım aradaki mesafe 530 mt (10 mt fazla yazdım ) en azından depoyu kurup boruları tesisatı çekersem mayısta fidan dikimiyle beraber damlama sulamayıda test etmmiş olucam. ben yazın her hafta gidemicem ilgilencek arkadaş açsın vanayı bir saat sulasın yeter.
birde şaşırdığım olay ordaki arkadaşın bana dediği şu ya ilk seneler fidan su istemez ayda bir traktörle sulattırırsın diyo. 20 tonu kışın **** ilk baharda doldursam **** dört kere sulamaya yetse en azından yazın ayda bir giderim. inanın sırf oraya daha rahat gidip geliyim diye araba almayı düşünüyorum

swiper Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön