Konu: Dendrobium
View Single Post
Eski 07-12-2013, 09:32   #174
sar-dunya
Ağaç Dostu

sar-dunya's Avatar

Giriş Tarihi: 20-04-2013
Ağustos sonunda çiçeksiz aldığım dendrobium dün itibariyle çiçeklendi. Uzun bir bekleyişten sonra evdeki ilk çiçek

Diğer taraftan, bir ay soğukta beklemenin de etkisiyle Mayıs başında çiçeksiz aldığım dendrobium nobilede de bir miktar gelişme oldu. Geceleri 15 derecenin altına düşsün diye balkona aldım ve sularken sadece su verdim. Şimdi gübre veriyorum az azotlusundan, pencere önündeki yerine geri aldım. Dışarıdaki hava şartları nedeniyle pencere önünde soğutma süreci devam etmiş oldu.

Bu bitki, çıraklık-ustalık değil tamamen acemilik eseri oldu. Satın alırken kırmızı örümcekli bir bitki almışım. Ekim ayına kadar biber ve alkol ile gidermeye çalıştım ama sonunda sabredemedim işi bifenthrin ve tetramethrin içeren bir insektisit ile çözdüm . Tomurcuk büyümesi çok düzenli değil, bazı yerlerde kabartılar, bazı yerlerde 3-5 mm tomurcuklar oldu, bir dalda ise tık yok. Dallardan birini dibinden esnettim, oradan bir keiki çıktı. Şimdi 10 cm oldu neredeyse. Bir yandan da merak etmiyor değilim şuradaki gibi sonuçlar ev şartlarında elde edilebiliyor mu diye...

En alttaki resimde, geçen yıldan kalan daldaki tomurcuk görülüyor, tomurcuk diziliminde boş kalmış yerlerden de çıktı birkaç tane. Tüm bu tomurcuklardan ne çıkacağını şimdilik kestiremedim, sizin bir fikriniz var mıdır?

Eklenen Resimler

Düzenleyen sar-dunya : 07-12-2013 saat 09:42 Neden: aktif madde yanlış olmuş..
sar-dunya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön