Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dinozor
Merhaba sayın fesleğen, bahsettiğiniz şey mümkündür ancak bitkinin şansı da yaver gitmiştir.
Phalaenopsisler doğada ağaç yüzeyine kökleriyle tutunmuş halde bulunur, yani kökler açıktadır, yağmurun yanı sıra daimi olarak faydalandıkları şey havanın nemidir. Saksı içerisinde de buna yakın bir ortam sağlamak için diğer bitkilerde kullandığımız toprağı kullanmıyoruz. Torf ya da toprak daha küçük parçalardan oluştuğu için bitki kökünün ihtiyaç duyacağı hava boşluklarını oluşturamaz. Ancak bu bitkide kökler bir şekilde hava almayı başarmış olabilir. Uzun vadedeyse toprak nemi çok fazla tutacağından köklerde çürüme meydana gelme ihtimali var.
Şeffaf saksıysa zorunlu bir şey değil ancak önerilen bu. Phalaenopsisin kökleri de fotosentez yaptığından şeffaf saksı içerisinde ışığa doyuyor ve saksı dışına ışık bulma amaçlı daha az kök uzatıyor şeklinde çalışma sonuçları var (ki ben de şeffaf saksı tercih edenlerdenim, diğer kibar saksılarda kibarca çiçeklerini açıyor olabilir ama şeffaf saksı bitkiyi yeşil dev hulka dönüştürüyor).
Benim bildiklerim bu kadar, umarım yardımcı olmuştur. Saygılarımla
|
Teşekkürler sayın dinazor. Aslında benim takıldığım nokta, ben bu kadar üzerlerine düşerken, her istediklerini vermeye çalışırken ve bebeklerime itinayla davranmışken benimkilerin o bahsettiğim orkide kadar güzel çiçekleri olmaması

ve acaba nerde yanlış yapıyorum düşüncesi...