Arkadaşlar çok güzel açmış sabah sefalarınız. Benim de duvar dibindekiler ilk defa dün açtı ama fotoğraflayadım. Bugün baktığımda hepsi solmuştu ama açmaya hazırlanan bol tomurcuğu var. Bunlar ise dev ve bol yapraklı oldular ve durmadan uzuyorlar. Köpeğime gölge yapsınlar diye ekmiştim tohumlarını. Doğrusu bu kadar kapatacağını düşünmemiştim. Yukarıdaki fotoğraftan sonraki gelişmeye bakar mısınız? (Ben şaşırdım fotoğrafı görünce, bu kadar büyüdüğünü farketmemişim)

Bu arada sarmaşıklerın önüne horoz ibiklerinin tohumu atmıştım onlar da açmaya başladılar. (Pek sevmedim aslında seneye araziye ekicem tohumlarını)
Onların önünde de küçük yapraklı begonyaları diktim. Hayalimde boy boy dikersem çok güzel olur diye canlandırmıştım. Fena olmadı ama horoz ibikleri tohumun paketindeki fotoğraftaki gibi açmadılar. Fotoğrafta yere kadar kıpkırmızı uzuyordu çiçeği çok değişikti. Hayal kırıklığına uğrattı beni. Bu zamandan sonra da o kadar büyümez gibi geliyor çiçekleri. Hoş büyüse de gövdesi taşıyabilecek kadar kuvvetli değil ayakta zor duruyorlar.