Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi leventali
Bir fikir olması açısından. Denenmiş ve uygulanmış basit, ucuz bir yöntem.
Serayı içten 20-30 cm boşluk kalacak genişlikte yeniden naylonluyorsunuz. Yani dıştaki sera naylonuyla, içteki arasında 20-30 cm hava boşluğu kalıyor. -14 derecede soba kullanmadan +10 larda tutulduğu denemeleri mevcut. Bu sadece küçük seralarda değil, çok büyük seralarda da kullanılan bir sistem. Hatta bizim Çukurova'da bile. Dona karşı.
Ahmet Melek arkadaşımızın salatalık serası mevcut. Onlar bu yöntemi kullanıyorlar yıllardır. Bir araştırmanızı ve ahmetmelek arkadaşımızla yazışmanızı öneririm.
|
benimde aklıma böyle bisey gelmişti aslında ama yok ya olmaz dedim kendi kendime hatta Kudret Tezel Abim geldiginde İlk söyledigi şey ikinci bi örtü yapsan cok iyi olur demişti şimdide seraya gittigimde ya neden olmasın bal gibide olurmuş diyorum ancak şuan için bunu yapmam imkansız sebebi ise içerdeki teşkilat bunu yapmama müsade etmiyor sistem üst demirlerden faydalanıyor ve sistemin bir bölümü seranın örtüsüne kadar geliyor bunuda yaparken yerden kazanmak adına yapmıştım ankafarın bahsettigi sistemi uygulasak onun içinde artık cok geç yani şu kadarını söyliyim sobayı kurarken çıkış bile o kadar problem olduki ekstra bisey yapmak için düzeni bozmak gerekiyor buda ilerdeki problemleri hesap etmeden yapdığımın göstergesi ama tecrübe sahibi oluyoruz bu hatalarımızla yeni sera yapacak arkadaşlar bizim yaşadıklarımıza göre bu hataları tekrarlamaz ve daha iyisini yapar