Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune
Merhaba
Ben de limon ağacımla ilgili birşeyler soracaktım ama doğru yerde miyim? Limon konusu açılmışken buradan sorayım dedim.
Ben limonumu Sakarya'da gezerken perişan bir halde dışarı konmuş buldum. Üzerinde hiç bir şey yoktu, sırf dalları görünüyordu. Kışı depoda geçirmiş havalandırmaya çıkarmışlardı. Başka yerde üzerinde limonları olanları 175 liraya satıyorlardı, bu çok uygun geldi. Baktım minik sürgünleri var. Sonra ziraat mühendisi bir arkadaşıma gösterdim ve sağlıklı olduğunu öğrenince aldım. İlk günler gayet güzel sürdü ama ben suyunu fazla kaçırmışım, uclarındaki yapraklar düştü ve gelişim durdu. Şimdi durum böyle.
Birinci resimde sağda görülen dal, kablonun olduğu yerin hizasına kadar kurudu. Altlarda hiç (bir tane dışında)yaprak veya sürgün yok. Anacı karaağaçmış ama kendisi ne cinstir bilmiyorum. Üzerinde eski limonlardan kalan izler var. Yani daha önce limon verdiği kesin.
Nasıl bakmalıyım, sulamayı haftada bir yap dedi aldığım yer ama bu sıcaklarda 1 günde toprak kuruyor. Altındaki tabağı kaldırdım, suyu dışarı verebilir. Limon alabilmek için nasıl bir bakım uygulamalıyım dersiniz. Şimdiden teşekkürler.
|
Ağacınız bana da sağlıksız görünmedi aslında.Benim çok sağlıklı görünen ağaçlarımda da bazen tek tük dallarda kuruma oluyor, o dalı kesin bence önce.
Tam gün güneş gören bir konuma alma şansınız varsa alın.Ben sulamayı 3 günde bir yapıyorum ama önce toprağı kontrol ediyorum, üstten 2-3cm. kadar kurumuşsa suluyorum.
Çok sıcaktan benim ağaçlarım üzerindeki limonlar da kararıp, kurudu, normal bu.
Bir de uzman arkadaşların önerisine göre gübreleyin ağacınızı.
Ben bu sene tüm toprakları değiştirdim, bol koyun ve tavuk gübreli destekli yeni topraklarına aldım, ayrıca 2 kere de yapraktan kimyasal gübre verdim.
Kolay gelsin