View Single Post
Eski 05-12-2013, 13:33   #23
h_dogan
Moderatör

h_dogan's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2007
Organik tarım bence büyük firmaların insanları sömürmek için kullandığı ve insanları kandırmak için içine "ORGANİK" kelimesini koyup insanları kandırmada başarıya ulaştığı bir üretim biçimidir. Doğallıkla bir alakası yoktur bence. Sizin evde üretip kimyasal kullandığınız ürünler en az onlar kadar sağlıklıdır.

Belli miktar (%5 gibi) kimyasal kullanımına izin veriliyor diyordu. Kullanılan kimyasallardan ikisi bakır ve kükürt. Bunlar doğal yolla mı üretiliyor yoksa sentetik mi? Hocamız bunların kullanılmasına izin verilme nedeni bunların yerine ikame edilebilecek organik ürünün olmadığından dolayı kullanılıyor demişti.

Düşünsenize organik tarım yapıyorsunuz bir ilaç kullanıyorsunuz bekleme süresi 14 gün! Nasıl bir doğallık bu anlamamıştım hala da anlamıyorum.

Organik tarım yapacağız diyelim daha önce kimyasal gübre ve ilaç kullanılmamış olması gerekiyor ya da en az 5 yıl önce kullanılmış olması gerek deniyordu. Hadi gübreleri kullanmadık, hava kirliliği had safhada yağmur yağdığında yağmur bu maddeleri toprağa indirmiyor mu? Bir sürü ağır metal mi dersiniz, sülfirik asit mi dersiniz ...

Organik gübre kullanacağız sözde. Gübrelerin hiçbiri organik değil, hepsinde kimyasal var.
Organik gübre alalım diyoruz N katkılı, P katkılı diyorlar nasıl organikse bu?!

Daha aklımda çok şey var ; aklımda zorum mu var ne?

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön