Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sar-dunya
Asıl dokunmanız ve ayıklamanız gereken bölge saksının o iç kısmı  İç kısmı daha rutubetli olur ve bu nedenle sıkıntı potansiyeli daha yüksektir.
Bir süre daha geniş periyotlarla (daha çok kuruduktan sonra su vererek) sulayabilirsiniz. Kullandığınız karışım torf mu?
Diğer bir çözüm de çok su tutmayan bir karışım hazırlayıp daha sık sulayarak bitkiyi onun içinde saklamak. Beyaz ambalaj köpüğü veya şarap mantarı parçaları böyle bir amaç için kullanılabilir.
Yukarıdaki iki alternatif, geçici olarak işinize yarayabilecek şeyler.
|
Merhaba sn.sar-dunya,
Tum sorulara kisa kisa yanit vereyim.Annemle orkidenin saksisini degistirirken dalin baglanti kismi ve bir yapragi da altinda kalmis,dolayisiyla siyahlik bas gostermis ve o bolumu curuyup atmis.Biliyorum hikaye gibi anlatarak bu is olmaz ama 2 hafta falan normal olunca saglikli sandim,sonradan yavas yavas dalin kurudugunu cicekleri dusunce anladim ve en sonunda bir endiseyle burada da gorebileceginiz tahminim agac kabugu az biraz torf karisimli orkide topragini satin aldim (cunku sorunun kokte oldugunu saniyordum) 14 Aralik'ta donecegim ve solugu direk Ziya beyin yaninda alacagim ki bitki nefes alsin.Burada da tarcin bulamadigimdan kesemiyorum dali,gitmeden bir gun once aksaminda kesecegim ki bitki en az zarari gorsun.Dogrusu su anki genel durumunu da merak ediyor,anlamaya calisiyorum.
Sevgiler