View Single Post
Eski 04-12-2013, 09:14   #44
merdefe
/

Giriş Tarihi: 29-03-2007
Besin eriyiğinin ölçüsü 2.0 Ec micromos/ cm şuan kullandığım ikinci eriyik. yakın zamanda 3. ye geçeceğim. artık geçmem gerek domateslerim öyle söylüyorlar
Manuel olarak yani elle suladığım zamanlarda güneşin doğmasından sonra içerideki nem ve sıcaklık değerlerine bakarak yani kısacası saat 8 gibi sulamaya başlıyordum iki saatte bir sulama yapıyordum saat 8 de 2 dakika 10 da 2 dakika, 12 de 13 ve 14 de 3 er dakikalık sulamalar yapıyordum bu 14 arada 15 oluyordu havanın durumuna göre sonra da sulama yapmıyordum. ama gördüm ki 2 saatlik sulama aralığını biraz geçtiğim zaman kafalar hemen yan yatıyordu yani 2 buçuk saatlere varan zamanlarda. O zaman sıkıntılı bir iş yaptığımı anladım. nasıl biz sussuzluk hisetmeden su içmemiz gerekiyorsa sebzelerde öyle diye tahmin ediyorum. bu yüzden Forumdaki Sayın Sulukök'den de aldığım yardım ve akıl ile sistemi otomatiğe bağlamayı başardım. Durum vaziyet budur. Domates suya ihtiyacı olduğu zamanlarda tepe noktasındaki ozmotik basınç düşer. Siz, domatesin kafasına şöyle parmağınızla bir dokunun zaten sertlikten anlarsınız baygın veya dimdik ayaktadır Saygılarımla.

merdefe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön