View Single Post
Eski 03-12-2013, 13:18   #1963
tarık ayaz
Yeni Üye
 
tarık ayaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-12-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 17
herkese çok selamlar ve başarılar , bu gün üye oldum , 2 gün önce keşfettim bu siteyi ne yazık bana ki .

arkadaşlar yaklaşık 4 aydır yabancıların yaptıkları youtube videolarından merak salıp birde ben hydroponic sistem kurayım dedim , pvc borulardan yapılan modelden çok istememe rağmen yer sıkıntısı dolayısı ile 25 litrelik bir plastik kapta 8 adet adet marul yetiştiriyorum , 40 gün oldu yaklaşık 30 cm çapındalar .Hiçbir ölçü alet takımım yok zaten olsada kullanmayı bilmiyorum .Piyasada satılan saksı bitki besinlerini kullanıyorum artık yetmediğini gözlemlemeye başladım , ışıklandırma için de 2 tane grolüx ve 1 tane mavi floresan kullanıyorum , hava motoru ve 2 tane hava taşı oksijen desteği veriyor .

baştada söylediğim gibi çok geç farkettim bu siteyi , 2 gündür sürekli içinde marul ve domates geçen her konuyu okuyorum , sayenizde çok şey öğrendim ve sistemime ilave edeceğim.Çok çok teşekkürler ederim.

şu bahsettiğiniz besin eriyik kitini kimden ve nasıl temin ediyorsunuz onu bulamadım yardımcı olabilirmisiniz . Marul ve ıspanak için kullanmak istiyorum kapasitem 16 saksı .

tarık ayaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön