View Single Post
Eski 03-12-2013, 12:44   #1225
hdoğan
Ağaç Dostu

hdoğan's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arif göçmen Mesajı Göster
Değerli dostum herhangi bir fidan dikildiği zaman en az iki yıl haftada bir defa sulanmalı sulanmaz ise sadece ceviz fidanı degil bütun fidanlar sulanmak zorundadır.Bu süre boyunca sulanırsa fidan çok saglıklı kazık kok yapar.Bunu ğomlemleyerek ögrenebilirsiniz ben gözlemleyerek ogrendim.Diğer taraftan tohumdan dikilen bitün bitkiler daha güçlü kok yapar bu fikri savunan rahmetli lokman avşar hocamdı ben onunla tohumdan dikilen 6 aylık bir fidan soktuk kazık kok 1.60 cm idi bunu inkar eden yok sadece fidanın kazık kok yapıp yapmadıgı ,düzenli sulanan fidanda çok güzel kok yapıyor.SAYGILARIMLA
Sayın Arif GÖÇMEN, sulanmasa bile, demiştim, sulamaya gerek yok dememiştim bunu tartışmak bile anlamsız. Daha önce salma sulama ile ağaçları suluyordum son beş yıldır damlama sulama ile haftada bir suluyorum. Kenarda köşede kendiliğinden tohumdan bitmiş ve sulanmayan ceviz fidanları ile aynı yaşta benim suladıklarım arasında dağlar kadar fark var. Ben sadece tohumdan dikilenin susuzluğa diğerine göre çok daha fazla dayanıklı olduğunu belirtmek istemiştim. Selamlar.

hdoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön